Krkovice s kapustou podle Richarda Nováka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 lžička oleje
- 2 ks cibule
- 100 g anglické slaniny
- 6 plátků vepřové krkovice
- podle chuti
- mletý černý pepř, sůl
- Příloha:
- 2 kg brambor
- 0,5 lžičky mletého kmínu
- 1 hrst soli
- Kapusta:
- 0,5 hrnečku hladké mouky
- 0,5 hrnečku oleje
- 3 ks brambor
- 1 ks cibule
- 1 špetka muškátového oříšku
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst majoránky
- 1 ks menší kapusty
Postup Krkovice s kapustou podle Richarda Nováka
Postup přípravy receptu
-
Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme dusit, dokud kapusta nezkřehne.
Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme jíškou, připravenou z nadrobno nasekané cibulky, restované dozlatova a zaprášené hladkou moukou. Vše důkladně promícháme, chvíli podusíme, dochutíme podle potřeby a kapusta je hotová.
Zatímco se dusila kapusta, dali jsme vařit brambory na přílohu a připravili vepřovou krkovici. Na olejem potřený plech rozprostřeme plátky krkovice, kterou jsme mírně osolili a okořenili z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka a anglickou slaninu na hrubší nudličky a vše nasypeme rovnoměrně na plátky masa.
Připravenou krkovici dáme zapéct na cca 45 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C. Krkovice s kapustou podle Richarda Nováka je nyní připravena k servírování a nezbývá mi, než popřát všem dobrou chuť.