Zelený chřest s parmezánovým krémem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g zeleného chřestu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g strouhaného parmezánu (lze nahradit Grana Padano nebo Gran Moravia)
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- balsamico s pomerančovou příchutí
- jahody - množství podle chuti
Postup Zelený chřest s parmezánovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme a odlomíme konce. Vodu přivedeme k varu, osolíme, přidáme malou lžičku cukru a vložíme chřest. Vaříme cca 7 minut.
Příprava krému: smetanu ke šlehání přivedeme k varu, přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Dáme vychladit, nejlépe přes noc, dochutíme solí, pepřem a vyšleháme do hustého krému. Příprava křupinek: Pánvičku s nepřilnavým dnem rozehřejeme a nasypeme na ni proužky strouhaného parmezánu. Necháme ho rozpustit a zezlátnout. Pánvičku odstavíme z ohně, necháme vychladnout a sýr odloupneme.
Rozdělíme chřest na talíře a doplníme parmezánovým krémem, jahodami, zakápneme balsamicem a přidáme křupinku.