Tuřín pečený s mrkví
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 bulvy tuřínu
- 700 g mrkve
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 3 lžíce mléka
- sůl
- bílý pepř
- špetka kmínu
- muškátový oříšek
- 2 cm másla
- svazek čerstvého tymiánu
Postup Tuřín pečený s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, trošku prosolíme, kdo chce i pokmínuje a zaplníme jí zapékací misku.
Smetanu a mléko osolíme, opepříme a přidáme strouhaný muškátový oříšek (nebo květ) - asi půl lžičky.
Nalijeme na zeleninu, poklademe kousky másla a nepřikryté pečeme asi půl hodiny, na cca 170 st.
Potom posypeme odrhnutým tymiánem, lžící trošku přimáčkneme do smetany a opatrně promícháme - spíš lžící smetanou prolijeme a dopečeme.