Langoše (na týden)
Recepty, Bezmasá jídlaPostup Langoše (na týden)
Postup přípravy receptu
-
V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme těsto.
Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nám nakyne (pozor na prasknutí příliš těsně utaženého sáčku). Použít se dá už na druhý den.
Nožem si ukrojíme potřebný kus těsta, z něj nakrájíme kousky na langoše. Mělký talíř lehounce vymázneme olejem, položíme na něj kousek těsta a naolejovanými prsty ho roztáhneme do tenka. (Oleje se nebojte, langoše se v něm přece pak i smaží). Těsto se vůbec nebude lepit a je nádherně poddajné.
Langoše usmažíme v oleji na pánvi, na talíři pak ubrouskem lehce odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat. Někdo je má rád na sladko – potře si je marmeládou, jiný zvolí slanou variantu – nejčastěji česnek, kečup a strouhaný sýr.