Sezónní koláč

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Těsto:
200 g Hery
200 g moučkového cukru
4 vejce
250 g polohrubé mouky
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání dortové formy
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
60 g moučkového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
1 vejce
300 g jahod (maliny, ostružiny, meruňky...)

Postup přípravy receptu

  1. Tuk nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Pak ho vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílkú vyšleháme tuhý sníh a spojíme ho se žloutkovou pěnou. Nakonec vmícháme mouku.

  2. Formu vymažeme a vysypeme moukou a naplníme těstem. Vložíme ji do trouby předehřáté na 180 stupňú a korpus předpékáme 15-20 minut.

  3. Mezitím dobře rozmícháme tvaroh s oběma cukry a vejcem. Rozetřeme ho na předpečený korpus a formu vrátíme do trouby.

  4. Koláč dopékáme ješté asi 20 minut. Těsně před koncem pečení na něj rozprostřeme očištěné a okapané ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!