Sezónní koláč
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g Hery
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 250 g polohrubé mouky
- tuk na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání dortové formy
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 60 g moučkového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 vejce
- 300 g jahod (maliny, ostružiny, meruňky...)
Postup Sezónní koláč
Postup přípravy receptu
-
Tuk nakrájíme na malé kousky a při pokojové teplotě necháme změknout. Pak ho vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílkú vyšleháme tuhý sníh a spojíme ho se žloutkovou pěnou. Nakonec vmícháme mouku.
Formu vymažeme a vysypeme moukou a naplníme těstem. Vložíme ji do trouby předehřáté na 180 stupňú a korpus předpékáme 15-20 minut.
Mezitím dobře rozmícháme tvaroh s oběma cukry a vejcem. Rozetřeme ho na předpečený korpus a formu vrátíme do trouby.
Koláč dopékáme ješté asi 20 minut. Těsně před koncem pečení na něj rozprostřeme očištěné a okapané ovoce.