Ořechová roláda s kávovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
150 g cukru krupice
60 g polohrubé mouky
50 g mletých ořechů
1 lžíce oleje
Krém:
200 g moučkového cukru
2 dl mléka
70 g hladké mouky
3 žloutky
250 g másla
6 lžic turecké kávy (silné)
mleté ořechy (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s ořechy a promícháme.

  2. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, potřeným sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C pečeme asi 10 minut.

  3. Upečenou placku sundáme z plechu a teplou i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.

  4. Mezitím připravíme krém: mléko, mouku, cukr a žloutky metlou umícháme dohladka a uvaříme hustou kaši.

  5. Po vychladnutí zašleháme do másla, přidáme postupně kávu a vyšleháme do pěny.

  6. Vychladlé těsto rozvineme, potřeme asi 3/4 krému, pak zabalíme do rolády, vrch potřeme zbylým krémem, uhladíme a posypeme ořechy, dáme do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!