Jednoduchá kachní paštika
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 upečené kachny (co se nedojí např. po neděli)
- 100 g kachních játer
- 1/2 másla
- 1 dcl výpeku
- 1 střední cibule
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 1 chilli paprička
- 2 PL kachní sádlo
Postup Jednoduchá kachní paštika
Postup přípravy receptu
-
1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem odebrali.
Rozmixujeme, pak směs zahřejeme, přidáme máslo, výpek, muškátový oříšek, koření dle chuti pokud je třeba, pořádně promícháme, naplníme zapékací misky a dáme do vyhřáté trouby na 200°C cca na 10 minut.
Posypeme nakrájenou feferonkou a necháme vychladit.