Pappardelle s hráškovo - mátovým pestem
Recepty, TěstovinySuroviny
- pappardelle (používám značku Pasta Culinaria)
- 1 hrnek rozmraženého hrášku
- hrst vlašských ořechů
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- hrst mátových lístků
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř (dle potřeby)
Postup Pappardelle s hráškovo - mátovým pestem
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a necháme je vařit.
Mezitím si připravíme pesto. Do mixéru nasypeme hrášek, ořechy, česnek, mátu, parmezán a začneme mixovat. Během mixování postupně přiléváme olivový olej. Vznikne nám hladké a jemné pesto. V případě potřeby ho dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Pesto smícháme s uvařenými těstovinami a můžeme podávat.