Pappardelle s hříbky a kuřecím masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balení chlazených těstovin pappardelle
- 1 hrneček nakrájených hříbků (můžou být z mrazáku)
- 1 kuřecí prso
- 1 smetana na vaření
- 1/2 cibule
- sůl, pepř, drcený kmín
- na ozdobu sýr Pecorino, petrželka
Postup Pappardelle s hříbky a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálenou pánev dáme nakrájenou cibulku, osmahneme do sklovata, potom přidáme na kostičky nakrájené kuřecí prso, orestujeme dozlatova, přidáme sůl, pepř. Jakmile je maso opečené, přidáme houby, promícháme a přidáme drcený kmín, restujeme cca 5 minut (pokud máme hříbky předvařené).
Přidáme sladkou smetanu a necháme cca 5 minut redukovat, můžeme ještě trochu dosolit, případně dopepřit, omáčka by měla mít světle hnědou barvu a smetana se zredukuje cca na polovinu. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a chlazené těstoviny vaříme cca 5 minut. Uvařené těstoviny nakonec přidáme do omáčky, promícháme a vypneme sporák, ozdobíme strouhaným sýrem Pecorino a petrželkou.