Kuřecí prsa s kadeřavou kapustou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

260 g kuřecích prsou
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička sušené citronové kůry
2 lžičky sušeného oregána
3 špetky soli
2 lžíce olivového oleje
100 g kadeřavé kapusty
1 bachratá červená paprika
1 chilli paprička
1 cibule
500 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na proužky, které ještě překrájíme na menší kousky. Přidáme oregano, citronovou kůru, citronovou šťávu, lžíci oleje a dvě špetky soli. Zakryjeme a necháme v chladu tak asi 30 minut marinovat.

  2. Kadeřavou kapustu blanšírujeme ve slané vodě 3 minuty, pak ji prudce zchladíme a dáme stranou. Nakrájíme cibuli a chilli papričku. Nakrájíme červenou papriku.

  3. Marinované kuřecí maso osmahneme na lžíci olivového oleje, tak asi 5 minut. Pak dáme stranou.

  4. Do pánve dáme lžíci oleje, rozehřejeme a osmahneme cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme chilli papričku nadrobno nakrájenou. Pak ještě přidáme nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vývarem, jen trochu, a provaříme. Přidáme osmahnuté kuřecí maso.

  5. Přilijeme ještě trochu vývaru, podle potřeby, aby vznikla šťáva a pak zakryjeme. Dusíme tak 15 až 20 minut. Přidáme blanšírovanou kapustu a promícháme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru z rýže a ještě podusíme 10 minut. Promícháme a prohřejeme.

  6. Podáváme s rýží. Rýže je vařená ve zbytku kuřecího vývaru s přidanou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!