Kuřecí prsa s kadeřavou kapustou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 260 g kuřecích prsou
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušené citronové kůry
- 2 lžičky sušeného oregána
- 3 špetky soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g kadeřavé kapusty
- 1 bachratá červená paprika
- 1 chilli paprička
- 1 cibule
- 500 ml kuřecího vývaru
Postup Kuřecí prsa s kadeřavou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Prsa nakrájíme na proužky, které ještě překrájíme na menší kousky. Přidáme oregano, citronovou kůru, citronovou šťávu, lžíci oleje a dvě špetky soli. Zakryjeme a necháme v chladu tak asi 30 minut marinovat.
Kadeřavou kapustu blanšírujeme ve slané vodě 3 minuty, pak ji prudce zchladíme a dáme stranou. Nakrájíme cibuli a chilli papričku. Nakrájíme červenou papriku.
Marinované kuřecí maso osmahneme na lžíci olivového oleje, tak asi 5 minut. Pak dáme stranou.
Do pánve dáme lžíci oleje, rozehřejeme a osmahneme cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme chilli papričku nadrobno nakrájenou. Pak ještě přidáme nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vývarem, jen trochu, a provaříme. Přidáme osmahnuté kuřecí maso.
Přilijeme ještě trochu vývaru, podle potřeby, aby vznikla šťáva a pak zakryjeme. Dusíme tak 15 až 20 minut. Přidáme blanšírovanou kapustu a promícháme. Podle potřeby přilijeme trochu vývaru z rýže a ještě podusíme 10 minut. Promícháme a prohřejeme.
Podáváme s rýží. Rýže je vařená ve zbytku kuřecího vývaru s přidanou vodou.