Bramborové knedlíky plněné houbami a hlávkové zelí (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Houbová směs:
velká hrst krájené lahůdkové cibulky
400 g drobně pokrájených hub
2 opravdu velké stroužky česneku
sůl, pepř
kmín drcený
lžíce řepkového oleje
Hraška - půl lžičky
Knedlíky:
1 kg vařených strouhaných brambor
250-320 g hrubé mouky
rovná lžička soli
Hlávkové zelí:
půl malé hlávky zelí
1 cibule
2 lžíce řepkového oleje
sůl
2-3 lžíce octa
2 lžíce agávového sirupu nebo fruktózy

Postup přípravy receptu

  1. Houbová směs: Cibulku zpěním na oleji, přidám lisovaný česnek, krátce orestuji, zasypu houbami, zamíchám, osolím a okořením. Podusím doměkka, pak odkryji pokličku a vydusím vodu. Na závěr přidám necelou lžičku Hrašky, aby se houby spojily. Nechám vychladnout.

  2. Knedlíky: Studené brambory osolím a zpracuji na vále s moukou v těsto. Vyválím váleček, rozkrájím na kousky, (asi 16) plním studenou houbovou směsí, vytvaruji knedlíky, vařím v osolené vodě 5-7 minut.

  3. Hlávkové zelí: Zelí omyji a pokrájím. Cibuli nasekám, orestuji na oleji do sklovata. Podliji dl vody, zasypu zelím, osolím, okmínuji a 15 minut podusím přikryté poklicí. Pak přidám ocet, osladím a popráším polohrubou moukou. Zamíchám a pár minut provařím odkryté, aby ocet vyčpěl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!