Zemlbábové muffiny
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 12 plátků toastového chléba
- 2 jablka čerstvá či malá sklenice sterilovaných strouhaných
- 1/2 tvarohu měkkého
- 3 vejce
- 2 dl mléka
- skořice
- vanilkový cukr
- 2 lžíce cukru písek
- mandlové lupínky
Postup Zemlbábové muffiny
Postup přípravy receptu
-
Z toastového chleba vykrojíme 3x12 koleček o 3 průměrech (spodní kolečko celé, vnitřní a vrchní lze poskládat z půlek). Průměry dle formy na muffiny - nejmenší dno, prostřední, a vrchní dle průměru formy.
Jablka nastrouháme či použijeme již nastrouhaná sterilovaná, smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem. Tvaroh smícháme cukrem a jedním vejcem. Mléko smícháme se dvěma žloutky. Ze dvou bílků vyšleháme sníh spolu s cukrem dopevna.
Formu vystříkáme olejem, střídavě vkládáme chléb lehce namočený v mléce, jablka, chléb, trochu tvarohu a zakončíme chlebem. Lehce stlačíme na sebe. Pečeme v troubě na 150°C dozlatova. Na upečené muffiny sáčkem nastříkáme sníh, posypeme lupínky mandlí a dopečeme na 120°C dorůžova.