Grilovaný Hermelín s rukolou a hroznovým vínem
Recepty, GrilováníSuroviny
- Sedlčanský Hermelín figura
- rukola
- hroznové víno (lepší je červené)
- vlašské ořechy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička medu
- 1 lžíce koření na grilovaný sýr
Postup Grilovaný Hermelín s rukolou a hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Do misky vlijeme jednu lžíci oleje, přidáme koření na grilovaný sýr a promícháme. V této směsi pečlivě ze všech stran obalíme Hermelín.
Ten pak položíme na kus alobalu, zabalíme a dáme péct pod gril do trouby. Pečeme při 180 stupních cca 15 minut.
Mezitím si uděláme zálivku. Ta nám vznikne smícháním oleje, balzamikového octa a medu.
Rukolu omyjeme, rozprostřeme na talíř a pokapeme připravenou zálivkou.
Jakmile je Hermelín hotový, přendáme ho doprostřed talíře. Vše nakonec posypeme rozpůlenými kuličkami hroznového vína a vlašskými ořechy.