Grilovaný Hermelín s rukolou a hroznovým vínem

Recepty, Grilování

Suroviny

Sedlčanský Hermelín figura
rukola
hroznové víno (lepší je červené)
vlašské ořechy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička medu
1 lžíce koření na grilovaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do misky vlijeme jednu lžíci oleje, přidáme koření na grilovaný sýr a promícháme. V této směsi pečlivě ze všech stran obalíme Hermelín.

  2. Ten pak položíme na kus alobalu, zabalíme a dáme péct pod gril do trouby. Pečeme při 180 stupních cca 15 minut.

  3. Mezitím si uděláme zálivku. Ta nám vznikne smícháním oleje, balzamikového octa a medu.

  4. Rukolu omyjeme, rozprostřeme na talíř a pokapeme připravenou zálivkou.

  5. Jakmile je Hermelín hotový, přendáme ho doprostřed talíře. Vše nakonec posypeme rozpůlenými kuličkami hroznového vína a vlašskými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!