Jahodovo-kakaový dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

3 vejce
100 g cukru
100 g hladké mouky
2 lžičky kvalitního kakaa
3 lžíce oleje
1 lžička vanilkové esence
1 malý panák rumu
1 lžička prášku do pečiva
tuk
hrubá mouka na formu
Náplň:
jahody
250 g Mascarpone
1 smetana na šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 ztužovač šlehačky
jahodová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem a olejem do pěny, přidáme rum a vanilkovou esenci. Dále přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva, kakaem a opatrně vmícháme sníh.

  2. Nalijeme do vymazané a vysypané formy(mám formu o průměru 17 cm). Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 25 min. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Vychladlý korpus prokrojíme na tři placky.

  3. Šlehačku ušleháme s cukrem a ztužovačem a vmícháme mascarpone.

  4. Spodní díl korpusu potřeme marmeládou i šlehačkou a poklademe nakrájenými jahodami. Přiklopíme druhým dílem a postup opakujeme. Zakryjeme posledním dílem a celý dort potřeme krémem. Zdobíme jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!