Krůtí roládky s mangoldem, bylinkami a netradiční rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- plátky z krůtích prsou
- sůl
- pepř
- olej
- trvanlivý salám
- čerstvý mangold (listy)
- hladká mouka
- olej na smažení
- 1 cibule
- rozmarýn
- tymián
- čerstvé kari
- drůbeží vývar
- smetana na vaření (jen asi 0,5 dl)
- Na přílohu:
- dušená rýže
- lžíce oleje
- mangoldové řapíky
- sůl
Postup Krůtí roládky s mangoldem, bylinkami a netradiční rýží
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet (není to nutné, ale maso je potom křehčí).
Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je zatím stranou. Listy na cedníku prolijeme vroucí vodou.
Nyní připravíme maso: Plátky rozprostřeme na prkénko, opepříme, na každý položíme asi 3 kolečka chuťově výrazného salámu a 2 mangoldové listy. Zatočíme do roládky, spíchneme jehlami nebo párátkem a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme závitky a ze všech stran je opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme posekané bylinky a zalijeme vývarem.
Necháme projít varem, přendáme do zapékací nádoby a nezakryté necháme při 180°C asi 20 minut dodělat v troubě. Když se šťáva trochu vysmahne, přidáme smetanu na vaření a ještě chvíli necháme probublat.
Jako přílohu podáváme mangoldovou rýži: Odložené řapíky nakrájíme nadrobno, osmahneme je asi 2 minuty na troše oleje a vmícháme do dušené rýže.