Hovězí kousky pečené s česnekem a žampiony

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 600-700 g hovězích kousků
1/2 paličky česneku
300 g žampionů
sádlo
sůl
200 ml červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu vhodného do trouby dáme sádlo, na to omyté hovězí kousky. Přisypeme oloupané stroužky česneku a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

  2. Po cca 20 minutách vytáhneme z trouby, osolíme a promícháme. Vrátíme zpět do trouby.

  3. Po dalších 20 minutách přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky, mírně podlijeme vodou (nemělo by se to vařit, jen aby se to nepřipalovalo) a vrátíme do trouby.

  4. Za dalších 20 minut opět vytáhneme, přilijeme 100 ml červené víno a dáme zpět do trouby. Kontrolujeme každých 20 minut, než je maso měkké. Víno by se mělo vyvařit, v případě potřeby můžeme trochu podlít vodou.

  5. Když je maso měkké, přilijeme ještě 100 ml červeného víno a necháme většinu vyvařit, ne všecno, aby zbyla šťáva na polití brambor.

  6. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!