Kopr a jiné natě v soli
Recepty, ZavařeninyPostup Kopr a jiné natě v soli
Postup přípravy receptu
-
Nať čerstvého kopru opereme, necháme důkladně odkapat a jemně nakrájíme.
V porcelánové nebo nerezové míse smícháme se solí a necháme odležet, až pustí šťávu.
Pak napěchujeme a dobře utlačujeme do malých skleniček se závitem, povrch ještě malinko posypeme solí.
Skleničky zavíčkujeme, já pod víčka přes sklenici dávám ještě kousek mikrotenové fólie a uložíme do chladu.
Při použití musíme pamatovat na to, že je dost slaný a proto jídlo ze začátku nesolíme, ochutnáme a dochutíme až po přidání kopru. Kopr v soli vydrží až do nové sklizně. Nahlédla jsem ještě do starší kuchařky, tam je poměr na 1 kg natě 300 g soli. Do soli se dají nakládat i jiné zeleninové natě -např. petržel a celer.