Ďábelská vlnka na jehle

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší plátky vepřové kýty
2 kusy chilli papričky
žampiony sterilizované nebo čestvé
100 g Váhalova slanina nebo anglická
Na marinádu:
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
3 stroužky rozetřeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky.

  2. Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou.

  3. Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200°C, podle potřeby podléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!