Bezlepkové churros (čuros)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 ml vody
80 g másla
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
5 vajec
rovná lžička prášku do pečiva
na obalení krupicový cukr se skořicí

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby s nepřilnavým povrchem dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.

  2. Po rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus.

  3. Těsto vsypeme do šlehače a necháme aspoň důkladně šlehat do hladké jemné hmoty. Nebo jej zjemníme metlami.

  4. Vyšlehanou hmotu vrátíme zpět do nádoby a odpalováním na kamnech propařujeme, až bude vláčné a nelepivé.

  5. Necháme zchladnout, vrátíme do šlehače a opět prošleháme. Přidáváme po vejci a necháme rozšlehat dohladka. Nakonec přidáme prášek do pečiva a necháme vychladnout.

  6. Sáček s velkou zdobící špičkou na krém vymažeme olejem a naplníme těstem.

  7. V kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje, ale hned stáhneme teplotu na poloviční výkon.

  8. Těsto pomocí sáčku vytlačujeme do oleje a můžeme si pomoci nůžkami, aby se oddělilo od zdobící špičky.

  9. Smažíme dozlatova a následně obalíme ve skořicovém cukru. Při smažení neodcházíme od plotny, rádo se to rychle připaluje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!