Mini Pavlova se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 bílky
135 g krupicového cukru
1,5 lžíce citronové šťávy
30 g moučkového cukru
1,5 zarovanané lžíce bramborového škrobu
Na náplň:
250 g smetany na šlehání
1 vanilkový cukr - možno vynechat
drobné ovoce, granátové jablko apd.
lístek meduňky nebo máty

Postup přípravy receptu

  1. Na pečícím plechu s teflonovou fólií vyznačíme kolečka o průměru cca 8 cm, nejlépe pomocí formičky a hladké mouky. Pokud použijeme papír na pečení, tak se formička obyčejnou tužkou obkreslí. Papír pak otočíme těmito malůvkami dolů, vyznačení bude vidět.

  2. Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru v horké vodní lázni asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Nejlepší je použít nerezovou mísu a tu na hrnec posadit. Pak směs přendáme do šlehací mísy, přidáme druhou polovinu krupicového cukru, citronovou šťávu a vyšleháme na pevný a hladký sníh. Nakonec už lehce vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný se škrobem.

  3. Hmotu vložíme do cukrářského sáčku s řezanou kovovou špičkou a nastříkáme nejdříve dno a pak zvednutý okraj korpusu - jako misku.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 120°C a pečeme cca 50 minut. Pak troubu vypneme a korpusy necháme v troubě dosušit, dokud nevychladnou. Hotové by měly být na povrchu křupavé a uprostřed měkké, pěnové.

  5. Ze smetany vyšleháme šlehačku, můžeme přidat vanilkový cukr. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a jednotlivé korpusy naplníme. Nakonec dozdobíme ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!