Mini Pavlova se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 bílky
- 135 g krupicového cukru
- 1,5 lžíce citronové šťávy
- 30 g moučkového cukru
- 1,5 zarovanané lžíce bramborového škrobu
- Na náplň:
- 250 g smetany na šlehání
- 1 vanilkový cukr - možno vynechat
- drobné ovoce, granátové jablko apd.
- lístek meduňky nebo máty
Postup Mini Pavlova se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Na pečícím plechu s teflonovou fólií vyznačíme kolečka o průměru cca 8 cm, nejlépe pomocí formičky a hladké mouky. Pokud použijeme papír na pečení, tak se formička obyčejnou tužkou obkreslí. Papír pak otočíme těmito malůvkami dolů, vyznačení bude vidět.
Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru v horké vodní lázni asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Nejlepší je použít nerezovou mísu a tu na hrnec posadit. Pak směs přendáme do šlehací mísy, přidáme druhou polovinu krupicového cukru, citronovou šťávu a vyšleháme na pevný a hladký sníh. Nakonec už lehce vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný se škrobem.
Hmotu vložíme do cukrářského sáčku s řezanou kovovou špičkou a nastříkáme nejdříve dno a pak zvednutý okraj korpusu - jako misku.
Vložíme do trouby vyhřáté na 120°C a pečeme cca 50 minut. Pak troubu vypneme a korpusy necháme v troubě dosušit, dokud nevychladnou. Hotové by měly být na povrchu křupavé a uprostřed měkké, pěnové.
Ze smetany vyšleháme šlehačku, můžeme přidat vanilkový cukr. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a jednotlivé korpusy naplníme. Nakonec dozdobíme ovocem.