Kuřecí vývar s krupicovými noky

Recepty, Polévky

Suroviny

VÝVAR:
500 g kuřecích krků
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
1/4 celeru
1 petržel
1 rajče
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček celých pepřů
sůl
kmín dle chuti
NOKY:
2 lžíce másla
špetka soli
špetka muškátového oříšku
1 větší vejce
100 g pšeničné krupice
1 malý svazek pažitky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu.

  2. Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky.

  3. Máslo rozpustíme, přidáme sůl, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, rozmíchané větší vejce a krupici. Vše promícháme a necháme zhruba 10 minut odstát.

  4. . Do vroucího vývaru vhazujeme noky, které tvoříme pomocí 1 nebo 2 malých lžiček. Necháme povařit asi 10 minut.

  5. Do hotové polévky ještě nasypeme nadrobno posekanou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!