Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrušky
bílé víno (aby byly hrušky potopené)
8 sáčků černého čaje
200 g cukru krupice
3 hřebíčky
3 badyány
1 celá kůra skořice

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu.

  2. Přidáme čaj a držíme v této teplotě, dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď se zmrzlinou, nebo šlehačkou.

  3. Pokud chceme dosáhnout výraznější chuť, a máme-li dost času, vypneme o něco dříve a necháme hrušky v nálevu vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!