Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrušky
- bílé víno (aby byly hrušky potopené)
- 8 sáčků černého čaje
- 200 g cukru krupice
- 3 hřebíčky
- 3 badyány
- 1 celá kůra skořice
Postup Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu.
Přidáme čaj a držíme v této teplotě, dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď se zmrzlinou, nebo šlehačkou.
Pokud chceme dosáhnout výraznější chuť, a máme-li dost času, vypneme o něco dříve a necháme hrušky v nálevu vychladnout.