Rozmarýnový letní oběd
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 větvičky rozmarýnu
- trochu kvalitní mleté červené papriky
- vývar podle množství (může být i z masoxu)
- hladká mouka nebo Solamyl
- sůl
- pečené brambory:
- menší brambory (množství dle porcí)
- 3 větvičky rozmarýnu
- sušený česnek
- celý kmín
- olej
- sůl
Postup Rozmarýnový letní oběd
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, posypeme mírně paprikou a 1 snítkou rozmarýnu.
Na pánev dáme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli s česnekem, zprudka osmažíme maso z obou stran, zalijeme polovinou vývaru, necháme dusit a když nám maso změkne, přidáme 2 snítky otrhaného rozmarýnu.
Ve zbylém vývaru rozmícháme mouku, nebo solamyl, nalijeme na maso, promícháme, dosolíme a převaříme. S vývarem šetříme, je to šťáva, nikoliv omáčka!
Neoloupané brambory si očistíme kartáčkem a vysušíme, každou rozřízneme svisle na poloviny, dáme na olejem vytřený plech, posypeme solí, kmínem, česnekem a otrhaným rozmarýnem.
Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C tak půl hodiny do měkka.