Rozmarýnový letní oběd

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa
1 menší cibule
2 stroužky česneku
3 větvičky rozmarýnu
trochu kvalitní mleté červené papriky
vývar podle množství (může být i z masoxu)
hladká mouka nebo Solamyl
sůl
pečené brambory:
menší brambory (množství dle porcí)
3 větvičky rozmarýnu
sušený česnek
celý kmín
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, posypeme mírně paprikou a 1 snítkou rozmarýnu.

  2. Na pánev dáme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli s česnekem, zprudka osmažíme maso z obou stran, zalijeme polovinou vývaru, necháme dusit a když nám maso změkne, přidáme 2 snítky otrhaného rozmarýnu.

  3. Ve zbylém vývaru rozmícháme mouku, nebo solamyl, nalijeme na maso, promícháme, dosolíme a převaříme. S vývarem šetříme, je to šťáva, nikoliv omáčka!

  4. Neoloupané brambory si očistíme kartáčkem a vysušíme, každou rozřízneme svisle na poloviny, dáme na olejem vytřený plech, posypeme solí, kmínem, česnekem a otrhaným rozmarýnem.

  5. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C tak půl hodiny do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!