Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem

Recepty, Polévky

Suroviny

800 ml kuřecího vývaru
1 mrkev z vývaru
pažitku
snítku tymiánu
kuřecí maso z vývaru
vlasové nudle
6 růžiček květáku
špetku mletých chilli vloček na dochucení
pepř na dochucení
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě vývar vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Maso, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno.

  2. Do vývaru, z něhož má vzniknout polévka, dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí. Ještě chvilku povaříme.

  3. Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, aby změkly, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody, ochladíme a vyjmeme.

  4. Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!