Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
Recepty, PolévkySuroviny
- 800 ml kuřecího vývaru
- 1 mrkev z vývaru
- pažitku
- snítku tymiánu
- kuřecí maso z vývaru
- vlasové nudle
- 6 růžiček květáku
- špetku mletých chilli vloček na dochucení
- pepř na dochucení
- sůl na dochucení
Postup Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
Postup přípravy receptu
-
Když se pustíte do přípravy kuřecího vývaru, můžete už rovnou počítat s návdavkem. Třeba s polévkou, když si jinak vývar dáme stranou na pozdější využití. V tom případě vývar vaříme tak hodinu, hodinu a půl. Maso, které jsme vyjmuli po uvaření vývaru, obereme od kostí. Mrkev z vývaru nakrájíme nadrobno.
Do vývaru, z něhož má vzniknout polévka, dáme maso a mrkev, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na mírnou. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku a špetku chilli. Pokud máte v kořenáči tymián, ze dvou až tří stvolů odrhneme lístky a přidáme do polévky. A máme akorát tak čas na přidání vlasových nudlí. Ještě chvilku povaříme.
Květákové růžičky vaříme dobrých 5 minut v osolené vodě, aby změkly, pak je vyjmeme a dáme do studené až ledové vody, ochladíme a vyjmeme.
Do talíře dáme blanšírované růžičky květáku a přelijeme polévkou.