Čirokovo-rýžový kuba
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g čiroku
- 75 g rýže
- 2 hrsti sušených hub
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- sůl
- pepř
Postup Čirokovo-rýžový kuba
Postup přípravy receptu
-
Čirok na několik hodin, nejlépe přes noc, namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka, přibližně 50 minut. Houby také přes noc namočíme.
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme scezené houby, podlijeme trochou vody a 10 minut podusíme.
Poté vmícháme uvařený čirok, prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme.
Důkladně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku a krátce zapečeme v troubě (záleží na typu trouby a pekáčku, já zapékám při 200°C asi 15-20 minut). Podáváme s kyselou okurkou, zelným salátem nebo nakládanou červenou řepou.