Čirokovo-rýžový kuba

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g čiroku
75 g rýže
2 hrsti sušených hub
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čirok na několik hodin, nejlépe přes noc, namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka, přibližně 50 minut. Houby také přes noc namočíme.

  2. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme scezené houby, podlijeme trochou vody a 10 minut podusíme.

  3. Poté vmícháme uvařený čirok, prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme.

  4. Důkladně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku a krátce zapečeme v troubě (záleží na typu trouby a pekáčku, já zapékám při 200°C asi 15-20 minut). Podáváme s kyselou okurkou, zelným salátem nebo nakládanou červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!