Koláč Frgo

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 žloutků
6 lžic slunečnicového oleje
6 lžic 40% alkoholu (měla by být Rakije, já dala Metaxu)
6 lžic hladké mouky
rozpuštěné máslo na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dám žloutky a přiliji k nim olej a alkohol, v mém případě Metaxu. Všechny suroviny prošlehám ručním šlehačem. Do žloutkové směsi přidám mouku a opět vyšlehám. Vzniklou hmotu ještě promíchám stěrkou a přeliji ji na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.

  2. Těsto na plechu ještě lehce rozprostřu pomocí stěrky nebo lžíce. Těsto nemusíte roztírat po celém plechu, samo se ještě rozlije.

  3. Plech jsem vložila do trouby předehřáté na 180°C a pekla 10-15 minut. Po uplynutí 10 minut těsto hlídejte a jakmile bude chytat zlatavou barvu, můžete koláč vyndat.

  4. Koláč jsem nechala vychladnout na plechu a poté jsem ho z něj opatrně stáhla. Pomazala jsem ho rozpuštěným máslem a hojně posypala moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!