Křehké perníkové řezy se švestkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 lžíce perníkového koření
- 250 g másla
- 1 vejce
- 2-3 lžíce rumu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- švestková povidla
- švestky (čerstvé, mražené nebo i kompot)
Postup Křehké perníkové řezy se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto. 2/3 těsta rozválíme, přendáme ho na plech vyložený pečícím papírem, potřeme tenkou vrstvou povidel a poklademe půlkami švestek.
Odloženou třetinu těsta vyválíme, rádýlkem nakrájíme proužky a na koláči vytvoříme mřížku. Pečeme při 180°C asi 25 minut.
Před podáváním necháme koláč vystydnout a pocukrujeme.