Hrnková jablková buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 Hera
5 vajec
1/2 l krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
2 vanilkové pudinky (pudinkový prášek)
1/4 l mléka
špetka soli
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
jablka
sekané ořechy
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Heru, vejce a cukr vyšleháme do pěny, potom přidáme mouku smíchanou s pudinky, solí a práškem do pečiva a postupně přiléváme mléko. Těsto se jeví jako sražené, ale to nevadí.

  2. Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami.

  3. Navrstvíme druhou polovinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 230°C po 10 minutách snížíme teplotu na 175°C a dopečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!