Hrnková jablková buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 Hera
- 5 vajec
- 1/2 l krupicového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vanilkové pudinky (pudinkový prášek)
- 1/4 l mléka
- špetka soli
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- jablka
- sekané ořechy
- rozinky
Postup Hrnková jablková buchta
Postup přípravy receptu
-
Heru, vejce a cukr vyšleháme do pěny, potom přidáme mouku smíchanou s pudinky, solí a práškem do pečiva a postupně přiléváme mléko. Těsto se jeví jako sražené, ale to nevadí.
Polovinu těsta rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme vanilkovým cukrem, ořechy a rozinkami.
Navrstvíme druhou polovinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 230°C po 10 minutách snížíme teplotu na 175°C a dopečeme dorůžova.