Kuře po španělsku s medem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
3 lžíce kečupu
3 lžíce medu
sůl
špetka šalvěje (čerstvé nebo sušené)
1 malá cibule,
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nasekané petrželky
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme nadrobno, přidáme kečup, trochu soli, olej, citr. šťávu, šalvěj, petrželku, med, prolisovaný česnek a promícháme.

  2. Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme po obou stranách medovou směsí, dáme na plech kůží dolů a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C péct.

  3. Po 30 minutách obrátíme, potřeme zbytkem směsi a dopečeme. Podáváme s vařenýma bramborama nebo hranolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!