Kuře po španělsku s medem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce medu
- sůl
- špetka šalvěje (čerstvé nebo sušené)
- 1 malá cibule,
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
Postup Kuře po španělsku s medem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme nadrobno, přidáme kečup, trochu soli, olej, citr. šťávu, šalvěj, petrželku, med, prolisovaný česnek a promícháme.
Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme po obou stranách medovou směsí, dáme na plech kůží dolů a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C péct.
Po 30 minutách obrátíme, potřeme zbytkem směsi a dopečeme. Podáváme s vařenýma bramborama nebo hranolkami.