Nivové kapustičky s čuníkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

růžičková kapusta (může být mražená - pytlík)
mouka na obalení
400-600 g vepřové kýty
bazalka
majoránka
mletý pepř
sůl
sladká paprika
petrželová nať
oregano
libeček
sýr Niva (množství dle oblíbenosti, nebo jiný plísňový sýr)
olej
Příloha:
brambory nebo rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nakrájíme na plátečky (něco jako panenka - čili menší), naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, rozpálíme olej a poté zprudka orestujeme na pánvi tak, aby byly do zlatova a vyndáme na talířek. Pokud masa děláte málo, tak vydělávat tedy po orestování nemusíte, pokud děláte více, jako my, tak vydělat, orestovat stejným způsobem zbytek plátků a pak po orestování vrátit zpět do hrnce a zalejte vodou tak, aby bylo maso ponořené a přidejte ještě nějaké to koření, např. petrželovou nať, trošku oregána, libeček a vařte, občas promíchejte, během cca 10 minut by se měla omáčka částečně vyvařit a trochu zhoustnout.

  2. Mezitím připravujeme i kapustičku: Totéž, co s masem, uděláme s kapustičkou, kterou osolíme a obalíme v mouce, opečeme do zlatova.. pak ji vsypeme do pekáče (pokud ale máte hrnec, který můžete dát do trouby, tak tím lépe) a poklademe na kapustičku na plátky nakrájenou nivu, vložíme do mírně zahřáté trouby. Necháme ji tam tak dlouho, dokud se niva nerozteče alespoň trochu po kapustičkách.

  3. Jako přílohu můžete použít rýži a nebo brambory, záleží na vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!