Nivové kapustičky s čuníkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- růžičková kapusta (může být mražená - pytlík)
- mouka na obalení
- 400-600 g vepřové kýty
- bazalka
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- sladká paprika
- petrželová nať
- oregano
- libeček
- sýr Niva (množství dle oblíbenosti, nebo jiný plísňový sýr)
- olej
- Příloha:
- brambory nebo rýže
Postup Nivové kapustičky s čuníkem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové nakrájíme na plátečky (něco jako panenka - čili menší), naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, rozpálíme olej a poté zprudka orestujeme na pánvi tak, aby byly do zlatova a vyndáme na talířek. Pokud masa děláte málo, tak vydělávat tedy po orestování nemusíte, pokud děláte více, jako my, tak vydělat, orestovat stejným způsobem zbytek plátků a pak po orestování vrátit zpět do hrnce a zalejte vodou tak, aby bylo maso ponořené a přidejte ještě nějaké to koření, např. petrželovou nať, trošku oregána, libeček a vařte, občas promíchejte, během cca 10 minut by se měla omáčka částečně vyvařit a trochu zhoustnout.
Mezitím připravujeme i kapustičku: Totéž, co s masem, uděláme s kapustičkou, kterou osolíme a obalíme v mouce, opečeme do zlatova.. pak ji vsypeme do pekáče (pokud ale máte hrnec, který můžete dát do trouby, tak tím lépe) a poklademe na kapustičku na plátky nakrájenou nivu, vložíme do mírně zahřáté trouby. Necháme ji tam tak dlouho, dokud se niva nerozteče alespoň trochu po kapustičkách.
Jako přílohu můžete použít rýži a nebo brambory, záleží na vás.