Kuřecí závitky s mrkví a slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti 400 g
20 plátků Anglické slaniny
1 velká mrkev
1 středně velká cibule
1 pečený česnek pokud nemáme nahradíme sušeným granulovaným
2 lžíce nakrájených lístků petržele
1 lžíce oleje
250 ml drůbežího vývaru postačí ze skeletu nebo použijeme vodu
sůl
nit na zajištění závitků

Postup přípravy receptu

  1. Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru motýlích křídel.

  2. Přes potravinářskou folii rozklepeme na větší plát a po obou stranách mírně osolíme.

  3. Na každý plát si odložíme po pěti plátcích anglické slaniny a po třech silnějších mrkvových proužcích.

  4. Vnitřní stranu každého plátu potřeme vymačkanou dužinou z pečeného česneku, nebo posypeme sušeným česnekem.

  5. Každý plát posypeme petrželkou, poklademe plátky slaniny a proužky mrkve. Zavineme do závitku a zajistíme nití.

  6. Cibuli nakrájíme nadrobno, zbytek mrkve na menší kostičky a zbytek slaniny na proužky. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme zrůžovět slaninu. Přidáme cibuli a mrkev a restujeme 5minut.

  7. Poté přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Podlijeme vývarem(vodou)a pod pokličkou dusíme cca 35minut doměkka.

  8. Během dušení občas promícháme a podle potřeby podlíváme horkou vodou.

  9. Z měkkých závitků odstraníme nitě. Závitky nařežeme na porce a přelité horkou šťávou, kterou jsme podle potřeby dochutili, podáváme s přílohou, která nám vyhovuje. Pokud chceme šťávu o něco hustější, než je tato přírodní-v malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu. Vlijeme do vroucí šťávy a necháme 1minutu provařit.

  10. Závitky můžeme připravit i v papiňáku. Postup je stejný, jen použijeme o 50ml vývaru více. Po podlití uzavřeme hrnec tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na nejnižším stupni 15minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a dále postupujeme podle výše napsaného postupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!