Brokolice v nivové omáčce

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 brokolice
150 g Nivy
menší cibule
lžíce másla
lžíce hladké mouky
250-300 mléka
50-100 ml smetany 12% nebo 31%
3 kuličky nového koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozdělíme na drobné růžičky. Dáme je hrnce a zalijeme je lehce vodou, trochu osolíme a uvaříme na skus.

  2. Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a necháme zesklovatět nakrájenou cibuli s novým kořením. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem.

  3. Omáčku stále mícháme a vsypeme nastrouhanou nivu. Podle chuti opatrně osolíme, opepříme a vaříme do rozpuštění sýru.

  4. Když je sýr téměř rozpuštěný, přidáme brokolici bez vody a smetanu. Vodu z brokolice uchováme pro případné zředění.

  5. V této fázi omáčku už jen krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými brambory a vejcem, ale vejce nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!