Tiramisu s ananasem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g Mascarpone
- 4 vejce
- 4 lžíce krystalového cukru
- plechovka ananasu
- asi 350 g dlouhých piškotů
- kokos (nebo bílá čokoláda) na posyp
Postup Tiramisu s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Ze všech bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou, světlejší hmotu, pomaleji zašleháme mascarpone a už bez šlehače opatrně vmícháme sníh.
Šťávu z ananasu scedíme do široké misky a jeden po druhém v ní rychle omočíme piškoty. Skládáme je do širší mísy, přelijeme ušlehanou hmotou a hustě ji poklademe kousky ananasu.
Další vrstva jsou opět omočené piškoty, pak zbytek ušlehané hmoty a povrch poházíme zbytkem ananasu a posypeme strouhaným kokosem. Komu kokos vadí, použije strouhanou bílou čokoládu.
I proto, že jsou v tiramisu syrová vejce, je potřeba ho uzavřené uchovávat jen v chladnu. Vyřešili jsme to zamotáním mísy do potravinářské fólie. Jíst se tiramisu dá už po několika hodinách, ale lepší je opravdu až druhý den.",