Tiramisu s ananasem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g Mascarpone
4 vejce
4 lžíce krystalového cukru
plechovka ananasu
asi 350 g dlouhých piškotů
kokos (nebo bílá čokoláda) na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou, světlejší hmotu, pomaleji zašleháme mascarpone a už bez šlehače opatrně vmícháme sníh.

  2. Šťávu z ananasu scedíme do široké misky a jeden po druhém v ní rychle omočíme piškoty. Skládáme je do širší mísy, přelijeme ušlehanou hmotou a hustě ji poklademe kousky ananasu.

  3. Další vrstva jsou opět omočené piškoty, pak zbytek ušlehané hmoty a povrch poházíme zbytkem ananasu a posypeme strouhaným kokosem. Komu kokos vadí, použije strouhanou bílou čokoládu.

  4. I proto, že jsou v tiramisu syrová vejce, je potřeba ho uzavřené uchovávat jen v chladnu. Vyřešili jsme to zamotáním mísy do potravinářské fólie. Jíst se tiramisu dá už po několika hodinách, ale lepší je opravdu až druhý den.",


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!