Tiramisu v poháru/ve skleničce
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g mascarpone (nebo tvarohu)
- 10 g cukru moučka
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 žloutky
- 50 ml rumu (ořechovice, mandlového likéru,...)
- 100 ml kávy (nejlépe espresso)
- 100 g cukrářských piškotů
- Na ozdobu:
- čokoládové hoblinky, kakao nebo granko
Postup Tiramisu v poháru/ve skleničce
Postup přípravy receptu
-
Do hladkého krému vyšleháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky.
Uvaříme kávu, kterou smícháme s rumem a tekutinu necháme chvíli vychladnout. Nachystáme poháry (skleničky), do kterých budeme tiramisu chystat. Cukrářské piškoty rozpůlíme, aby se lépe vešly do pohárů.
Nyní začneme namáčet piškoty v kávové tekutině tak, aby byly vlhké, ale ne rozmočené. A začneme vkládat do pohárů. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu vyšlehaného krému a následuje opět vrstva piškotů. Vrstvíme tak dlouho, dokud nenaplníme celý pohár. Poslední vrstva je krém, který se pokusíme co nejvíce zarovnat. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem.
Připravené tiramisu v pohárech necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.