Tiramisu v poháru/ve skleničce

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g mascarpone (nebo tvarohu)
10 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
3 žloutky
50 ml rumu (ořechovice, mandlového likéru,...)
100 ml kávy (nejlépe espresso)
100 g cukrářských piškotů
Na ozdobu:
čokoládové hoblinky, kakao nebo granko

Postup přípravy receptu

  1. Do hladkého krému vyšleháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky.

  2. Uvaříme kávu, kterou smícháme s rumem a tekutinu necháme chvíli vychladnout. Nachystáme poháry (skleničky), do kterých budeme tiramisu chystat. Cukrářské piškoty rozpůlíme, aby se lépe vešly do pohárů.

  3. Nyní začneme namáčet piškoty v kávové tekutině tak, aby byly vlhké, ale ne rozmočené. A začneme vkládat do pohárů. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu vyšlehaného krému a následuje opět vrstva piškotů. Vrstvíme tak dlouho, dokud nenaplníme celý pohár. Poslední vrstva je krém, který se pokusíme co nejvíce zarovnat. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem.

  4. Připravené tiramisu v pohárech necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!