Jednoduchá rychlá kuřecí čína
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 ks Kuřecí prsní řízky
- 1 celý porek
- cibule
- 4 čerstvá větší rajčata
- koření Adžika
- grilovací koření
- houbové koření
- 7 celých pepřů
- sušený zázvor
- kari (vše odhadem asi po 1 lžičce)
- olej na smažení
- bramborový škrob
- sojová omáčka (eventuelně 1/2 knorr kuřecí bujon)
Postup Jednoduchá rychlá kuřecí čína
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky, v misce si namícháme koření...podle toho co kdo má rád a co chuťově preferuje. V této disciplíně se dá hodně experimentovat. Obalíme ve směsi koření nakrájené maso, posypeme škrobem a do rozpálené pánve...nejlépe Woku, s olejem dáme maso osmažit až se vytvoří kůrčička na masíčku.
Mezitím si spaříme rajčata a oloupeme, nakrájíme na kostičky a také si nakrájíme pórek, i cibuli na půlkolečka.
Maso si z pánve odstraníme a olej slijeme. Do té samé pánve dáme zpět maso, přidáme pórek a cibuli, přihodíme rajčata a dusíme. pokud je to příliš suché, přidáme v trošce vody rozmíchaný kousek kuřecího bujonu a podlijeme směs. Dochutíme sojovkou a stáhneme s ohně.
Podáváme s hranolky, rýží, bramborem vařeným...prostě s tím, co máme nejraději.