Jednoduchá rychlá kuřecí čína

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks Kuřecí prsní řízky
1 celý porek
cibule
4 čerstvá větší rajčata
koření Adžika
grilovací koření
houbové koření
7 celých pepřů
sušený zázvor
kari (vše odhadem asi po 1 lžičce)
olej na smažení
bramborový škrob
sojová omáčka (eventuelně 1/2 knorr kuřecí bujon)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky, v misce si namícháme koření...podle toho co kdo má rád a co chuťově preferuje. V této disciplíně se dá hodně experimentovat. Obalíme ve směsi koření nakrájené maso, posypeme škrobem a do rozpálené pánve...nejlépe Woku, s olejem dáme maso osmažit až se vytvoří kůrčička na masíčku.

  2. Mezitím si spaříme rajčata a oloupeme, nakrájíme na kostičky a také si nakrájíme pórek, i cibuli na půlkolečka.

  3. Maso si z pánve odstraníme a olej slijeme. Do té samé pánve dáme zpět maso, přidáme pórek a cibuli, přihodíme rajčata a dusíme. pokud je to příliš suché, přidáme v trošce vody rozmíchaný kousek kuřecího bujonu a podlijeme směs. Dochutíme sojovkou a stáhneme s ohně.

  4. Podáváme s hranolky, rýží, bramborem vařeným...prostě s tím, co máme nejraději.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!