Uzené v bramboráku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

uzená rolovaná plec (rolka)
ingredience na bramborák:
brambory
vejce
sůl
mouka
majoránka
česnek
olej (sádlo) na smažení
zelenina:(na salát)
okurky
rajčata
čerstvá paprika
čínské zelí

Postup přípravy receptu

  1. Čistou rolku (nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi (opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji či sádle do zlatova.

  2. Protože směs na plátku nedrží, dávám si plátek do dlaně,n a něj bramborákové těsto-opatrně pinzetou vložím na pánev a teprve tam pokryju druhou stranu.

  3. Podáváme se zeleninovým salátem, ale kdo má rád, klidně přidá ješte brambory jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!