Uzené v bramboráku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- uzená rolovaná plec (rolka)
- ingredience na bramborák:
- brambory
- vejce
- sůl
- mouka
- majoránka
- česnek
- olej (sádlo) na smažení
- zelenina:(na salát)
- okurky
- rajčata
- čerstvá paprika
- čínské zelí
Postup Uzené v bramboráku
Postup přípravy receptu
-
Čistou rolku (nejlépe bez vrchní kůže) nakrájímé na teňounké plátky a obalujeme v bramborákové směsi (opatrně se solí, bo rolka je dost slaná) a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji či sádle do zlatova.
Protože směs na plátku nedrží, dávám si plátek do dlaně,n a něj bramborákové těsto-opatrně pinzetou vložím na pánev a teprve tam pokryju druhou stranu.
Podáváme se zeleninovým salátem, ale kdo má rád, klidně přidá ješte brambory jako přílohu.