Králík pečený na zelenině a pivu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- velká cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 2 mrkve
- 3 větší žampiony
- 250 ml světlého piva
- Marináda:
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- lžička dijonské hořčice
- 150 ml vody
- sůl
- pepř
- kajenský pepř
Postup Králík pečený na zelenině a pivu
Postup přípravy receptu
-
Porce králíka osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme olej, protlak, hořčice a vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a přidáme k marinádě.
Králíka pořádně v marinádě vykoupeme a dáme do druhého dne do lednice. Dvě hodiny před pečením králíka vytáhneme z lednice do pokojové teploty.
Mrkev a žampiony nakrájíme na kousky. Do připraveného pekáče dáme králíka i s marinádou, přidáme mrkev a žampiony a podlijeme pivem.
Pekáč přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 st. a pečeme 10-15 minut. Poté teplotu stáhneme na 150 stupňů a pečeme pomalu cca 2 hodiny do měkka.
Během pečení maso přeléváme výpekem. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a maso dopečeme na barvu. Podáváme s rýží nebo těstovinami.