Domácí brambůrky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Na česnekové brambůrky:
brambory
česnek
sůl
špetka pepře
Jiné variace:
mletá uzená paprika
sůl
dip

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a brambory oloupané loupáčkem naloupeme na plátky. Pod tekoucí vodou z nich vymyjeme škrob a usušíme v troubě nebo venku na sluníčku (já na jednu porci dělala ze tří středně velkých brambor).

  2. Osušené bramborové plátky z obou stran posolíme, posypeme špetkou pepře a potřeme prolisovaným česnekem (já použila jeden stroužek). Pokud děláte jinou variaci, místo pepře či česneku přidejte uzenou papriku, k dipovým ještě dodělejte dip.

  3. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a pak ztlumíme asi na poloviční teplotu. Poklademe bramborovými plátky a smažíme, než budu mít barvu zhruba jako nahoře na obrázku a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!