Bramborové knedlíky, které mě dostaly...

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg brambor
350 g polohrubé mouky (i více)
2 vejce
sůl
kypřící prášek do pečiva
1 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábejte a uvařte v osolené vodě do měkka. Když jsou hotové, vodu slijte a brambory zasypte polovinou mouky a šťouchadlem rozštouchejte. Potom je přendejte na vál a nechejte krátce zchládnout. Pak vytvořte důlek a rozklepněte do něj vajíčka, přidejte ocet, a zbytek mouky smíchané se lžičkou kypřícího prášku.

  2. Z uvedených surovin vypracujte tuhé hladké kompaktní těsto. Podle potřeby můžete přidat mouku. Těsto musí držet krásně pohromadě a nemělo by se příliš lepit na ruce.

  3. Z těsta vytvarujte 3-4 válečky. Ty pak vložte do vroucí osolené vody a vařte 20 minut. Můžeme také vařit v páře 15-20 minut. Já dělala obojí a DOPORUČUJI VAŘIT V PÁŘE! Hotový knedlík je uvnitř krásně kyprý a suchý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!