Křehký jablkový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
250 g Hery
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce mléka
1 prášek do pečiva
Náplň:
1,5 kg jablek
12 lžic cukru krupice
3 vanilkové pudinky (prášek)

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto zpracujeme těsto a to rozdělíme na 2 díly.

  2. Připravíme náplň: jablka nastrouháme na plátky na struhadle na okurky, promícháme s cukrem a pudinkovým práškem.

  3. První díl těsta vyválíme na velikost plechu a dáme na dno plechu (pokud nejde vyválet, já roztlačím rukama přímo na plechu). Na těsto rozprostřeme náplň a přikryjeme druhým dílem těsta. Pečeme na 175°C asi 30-45 minut, dokud povrch nezrůžoví.

  4. Necháme vychladnout a nejlepší jsou řezy vychlazené v ledničce. Těsto je křehké a náplň se pečením změní na pudink s jablíčky. Moc dobré a je možné podávat se šlehačkou, to si všichni moc chválí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!