Tomatovo-bylinkové brambory, pečené v jedné nádobě s luncheon- meat
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 10-12 brambor
- olivový olej
- kapka oleje ze sušených rajčat
- sůl, pepř
- 1 jarní cibulka
- 8 cherry rajčátek
- 2 lístky bazalky
- 1 konzerva Pork Luncheon Meat (lanšmít)
Postup Tomatovo-bylinkové brambory, pečené v jedné nádobě s luncheon- meat
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a vaříme cca 5-8 minut. Po této době slijeme a necháme chvíli stranou. Mezitím rozmixujeme (nasekáme) půlky rajčátek s olivovým olejem, kapkou oleje ze sušených rajčat, jarní cibulkou, lístky bazalky, osolíme a opepříme.
Tuto směs smícháme s brambory a necháme cca 20 minut stranou. Připravíme lanšmítu, který nakrájíme na plátky. Brambory, obalené sosem, vložíme dokola kulaté pečící nádoby a do středu pečící nádoby s brambory vložíme plátky lanšmítu. Zbylou směs poklademe na brambory a pečeme dozlatova..