Sýrový špalíček
Recepty, PředkrmySuroviny
- 3/4 šálku jemně posekané petrželky
- 1/4 šálků posekaných vlašských ořechů
- 1/4 šálku nadrobno pokrájené červené papriky
- 100-150 g dobře roztíratelného taveného sýra
- 150-200 g rozdrobeného plísňového sýra
- 6 natvrdo vařených a nadrobno posekaných vajec
- 2 lžíce posekaných lahůdkových cibulek
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 100 ml ostrého kečupu
- mletý pepř
- sladká paprika
- Tabasco
- rajče
- salátová okurka
- celozrnná bageta
Postup Sýrový špalíček
Postup přípravy receptu
-
Vlašské ořechy nasucho opražíme na rozpálené pánvi a necháme vychladit. Na talíři smícháme posekanou petrželku, opražené ořechy a pokrájenou papriku.
Tavený sýr utřeme s rozdrobeným plísňovým sýrem (nivou) do hladkého krému, vmícháme vejce i lahůdkovou cibulku, česnek a ostrý kečup. Opepříme a popaprikujeme, případně přidáme několik kapek Tabasca.
Vytvarujeme špalíček dlouhý asi 25 cm a obalíme v petrželové směsi. Přikryjeme potravinovou folii a uložíme aspoň na 2 hodiny do ledničky. Pak vyjmeme, obložíme plátky rajčat a salátové okurky a podáváme s celozrnnou bagetou jako lehkou večeři, svačinu či občerstvení pro hosty.
Chceme-li špalíček nakrájet na tenké plátky, vmícháme do sýra želatinu. 2 plátky čiré želatiny namočíme do vody., vymačkáme a rozpustíme v troše horkého mléka. Necháme vychladit a vmícháme do krému.