Sýrový špalíček

Recepty, Předkrmy

Suroviny

3/4 šálku jemně posekané petrželky
1/4 šálků posekaných vlašských ořechů
1/4 šálku nadrobno pokrájené červené papriky
100-150 g dobře roztíratelného taveného sýra
150-200 g rozdrobeného plísňového sýra
6 natvrdo vařených a nadrobno posekaných vajec
2 lžíce posekaných lahůdkových cibulek
1 prolisovaný stroužek česneku
100 ml ostrého kečupu
mletý pepř
sladká paprika
Tabasco
rajče
salátová okurka
celozrnná bageta

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy nasucho opražíme na rozpálené pánvi a necháme vychladit. Na talíři smícháme posekanou petrželku, opražené ořechy a pokrájenou papriku.

  2. Tavený sýr utřeme s rozdrobeným plísňovým sýrem (nivou) do hladkého krému, vmícháme vejce i lahůdkovou cibulku, česnek a ostrý kečup. Opepříme a popaprikujeme, případně přidáme několik kapek Tabasca.

  3. Vytvarujeme špalíček dlouhý asi 25 cm a obalíme v petrželové směsi. Přikryjeme potravinovou folii a uložíme aspoň na 2 hodiny do ledničky. Pak vyjmeme, obložíme plátky rajčat a salátové okurky a podáváme s celozrnnou bagetou jako lehkou večeři, svačinu či občerstvení pro hosty.

  4. Chceme-li špalíček nakrájet na tenké plátky, vmícháme do sýra želatinu. 2 plátky čiré želatiny namočíme do vody., vymačkáme a rozpustíme v troše horkého mléka. Necháme vychladit a vmícháme do krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!