Jahodový dort pro Lukáše
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 180 g polohrubé mouky
- 2 ks vajíček
- 150 g krystalového cukru (může být i práškový)
- špetka soli
- 2 cl kypřícího prášku do pečiva
- plechovka jahod
- 3 PL vlažné vody
- Na potření:
- jahodový džem
- rumová aroma
- 4 pl vody
- Krém:
- 1 balení želatiny (potravinářská)
- 600 ml mléko
- 3 ks žloutků
- 1 balení vanilkového cukru
- 100 g krystalového cukru
- 500 ml smetana na šlehání 33% (na ozdobu)
Postup Jahodový dort pro Lukáše
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vodou, pridáme soľ, múku a kypriaci prášok. Do tortovej formy dáme papier a nalejeme cesto a jahody (bez šťavy) a dáme piecť.
Želatínu dáme do 200ml mlieka a necháme napučať.
3 žltky, 400ml mlieka, vanilkový a kryštálový cukor uvaríme (bude to riedke), odstavíme a pridáme želatínu (už nevariť len dobre premiešať). Necháme vychladnúť a pridáme vyšľahané šlahačky.
Upečený korpus potrieme: Rumovú aromu rozriedime s vodou a jahodovým džemom natrieme na korpus, potom dáme šľahačkový krém a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na 5-6 hodín.