Štika na másle a kmínu s karamelizovanou cibulí
Recepty, RybySuroviny
- filé ze štiky
- sůl
- kmín
- špetka červené sušené papriky
- citrónová šťáva
- 1 plátek másla
- lžička olivového oleje
- 1 cibule žlutá
- 1 cibule červená
- lžička másla
- lžíce oleje
- lžíce třtinového cukru
- lžička balsamico octu
- sůl
- pepř
Postup Štika na másle a kmínu s karamelizovanou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Opékáme na másle s olejem do pěkné zlaté barvy. Přisypeme cukr a když zkaramelizuje zakápneme octem. Chvíli smažíme a odstavíme. Dochutíme solí a pepřem.
Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Část změklého másla smícháme s paprikou a rybku namažeme. Posypeme kmínem. Opékáme na rozpáleném oleji s máslem kůží dolů z každé strany asi 3-4 minuty.