Štika na másle a kmínu s karamelizovanou cibulí

Recepty, Ryby

Suroviny

filé ze štiky
sůl
kmín
špetka červené sušené papriky
citrónová šťáva
1 plátek másla
lžička olivového oleje
1 cibule žlutá
1 cibule červená
lžička másla
lžíce oleje
lžíce třtinového cukru
lžička balsamico octu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Opékáme na másle s olejem do pěkné zlaté barvy. Přisypeme cukr a když zkaramelizuje zakápneme octem. Chvíli smažíme a odstavíme. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Část změklého másla smícháme s paprikou a rybku namažeme. Posypeme kmínem. Opékáme na rozpáleném oleji s máslem kůží dolů z každé strany asi 3-4 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!