Rizoto s hovězím masem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Cibule 100 g
Olej 2 PL
Pravá svíčková 400 g
Solamyl 1 PL
Rajčatový protlak 50 g
Žampiony čerstvé 200 g
Sůl
Pepř mletý
Rýže vařená 800 g
Sýr strouhaný 100 g
Voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme.

  2. Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a orestujeme do zlatova.

  3. Pak přidáme maso a žampiony a znovu opečeme.

  4. Nakonec dáme protlak, podlijeme trochou vody a krátce podusíme pod pokličkou.

  5. Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí a pepřem.

  6. Podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!