Obrácený koláč s červenou řepou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 50 g másla + na vymazání formy
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 cibulí (šalotka a červená)
- 50 g posekaných vlašských ořechů
- 2 stroužky nadrobno posekaného česneku
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
- 3 snítky rozmarýnu
- sůl
- pepř
- 3 středně velké uvařené (upečené) červené řepy
- chlazené listové těsto
Postup Obrácený koláč s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na oleji opečte na klínky pokrájenou oloupanou cibuli do měkka a dozlatova. Pak ji přesuňte na talířek, do pánve přidejte máslo, ořechy, česnek, odrhnuté a posekané lístky rozmarýnu, ocet, med, osolte a opepřete a svařte na sirup.
Vraťte zpátky odloženou opečenou cibuli, promíchejte a přelijte do vymazané formy (můžete použít i dvě formy menší, já dávala do koláčové o průměru cca 25 cm).
Proložte na tenčí klínky nakrájenou vařenou červenou řepou a zakryjte listovým těstem, které podle formy (forem) odkrojíte o trošku větší. Okraje vmáčkněte dovnitř a těsto uprostřed propíchejte nožem, aby mohla unikat pára.
Dejte péci asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C, po upečení nechte ve formě chvíli zchladnout, uvolněte nožem okraje a pomocí talíře obraťte.