Bezlepkový ovocný koláč ze zakysané smetany
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 vejce
- 150 g hnědého cukru
- 2 kelímky zakysané smetany
- 1/2 kelímku oleje
- 1/2 kelímku šáchorové mouky
- 1 kelímek čirokové mouky
- 1/2 kelímku tapiokové mouky
- 1/2 lžičky guaru
- 1-1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- ovoce
- na posypání vanilkový cukr, drobenka, kokos...
Postup Bezlepkový ovocný koláč ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme vejce s cukrem. Přidáme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, olej, mouky s práškem do pečiva a guar.
Všechno pořádně vymícháme v hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem, posypeme vanilkovým cukrem a drobenkou nebo jiným zvoleným posypem.
Pečeme v trouvě vyhřáté na cca 200 stupňů, asi 50 minut. Potom ztlumíme na 150 a dopečeme asi 15 minut. Jestli je buchta hotová, zjistíme párátkem a tím, že se odkraje budou odlepovat od plechu.