Játrové knedlíčky podle mé babičky
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g jater-vepřových, drůbežích nebo hovězích
- 1 stroužek česneku
- 1 suchý rohlík
- 2 žloutky
- 5 lžic rozpuštěného másla
- 6 lžic dětské krupičky
- 2 lžíce nasekaných lístků petrželky
- 1 lžíci sušené majoránky
- ½ malé cibule nakrájené nadrobno
- špetku pepře
- podle potřeby trochu strouhanky na zahuštění
Postup Játrové knedlíčky podle mé babičky
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, odblaníme a se stroužkem česneku nameleme na masovém mlýnku. Suchý rohlík také nameleme. Tím z mlýnku dostaneme zbytek jater.
Namletá játra v míse opepříme a promícháme se žloutky, máslem, krupičkou, cibulkou, petrželkou a mezi dlaněmi rozemnutou majoránkou.
Směs necháme 10minut odpočinout. Směs na knedlíčky by měla mít hustotu jako těsto na špecle (noky), tak podle potřeby ještě zahustíme trochu strouhanky.
Poté lžičkou nabíráme směs a zaváříme buď přímo do vroucího vývaru, nebo do vroucí osolené vody. Slabým varem vaříme přibližně 4-6minut, podle velikosti knedlíčků.