Trhané uzené v pepřové omáčce

Recepty, Jiné maso

Suroviny

250-300 g uvařeného uzeného masa (třeba obraná žebra)
1 cibule
250 ml rajčatový protlak ((passata di pomodorro)
100-150 ml smetany 31%
lžíce hnědého cukru
lžíce worcesteru
1-2 lžičky hořčice
lžička mleté papriky
lžička sušeného česneku (rovná)
2-3 lžičky nakládaného zeleného pepře
čerstvě mletý barevný pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso třeba zbylé od oběda nebo obrané od kosti by mělo hodně měkké. Natrháme ho dvěma vidličkami na vlákna a odložíme.

  2. Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a zasypeme cukrem. Po rozpuštění přimícháme hořčici, mletý pepř, worcester, česnek a po chvíli i protlak.

  3. Chvíli povaříme, až se vše spojí a přidáme smetanu. Po krátkém vaření a zhoustnutí vmícháme zelený pepř a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

  4. Připravené maso přidáme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem kaši udělala s cibulí smaženou s nakrájenou šunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!