Trhané uzené v pepřové omáčce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 250-300 g uvařeného uzeného masa (třeba obraná žebra)
- 1 cibule
- 250 ml rajčatový protlak ((passata di pomodorro)
- 100-150 ml smetany 31%
- lžíce hnědého cukru
- lžíce worcesteru
- 1-2 lžičky hořčice
- lžička mleté papriky
- lžička sušeného česneku (rovná)
- 2-3 lžičky nakládaného zeleného pepře
- čerstvě mletý barevný pepř
- sůl
- olej
Postup Trhané uzené v pepřové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso třeba zbylé od oběda nebo obrané od kosti by mělo hodně měkké. Natrháme ho dvěma vidličkami na vlákna a odložíme.
Drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a zasypeme cukrem. Po rozpuštění přimícháme hořčici, mletý pepř, worcester, česnek a po chvíli i protlak.
Chvíli povaříme, až se vše spojí a přidáme smetanu. Po krátkém vaření a zhoustnutí vmícháme zelený pepř a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Připravené maso přidáme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší. Já jsem kaši udělala s cibulí smaženou s nakrájenou šunkou.