Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězí loupané plece
- 150 anglické slaniny
- 50 ml oliv. oleje
- 1 konzerva domácí sterilované zeleniny
- 150 g hlívy ústřičné
- 2 větší cibule
- 2 PL sušených rajčátek - Tapenade Pomodori Secchi
- hladká mouka podle potřeby
- hovězí vývar
- 2 PL hořčice s medem
- sůl
- mletý pepř
- vývar z hovězího masa
Postup Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé závitky, které uzavřeme špejlí nebo párátkem. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran, až se maso zatáhne a pak jej vyjmeme.
Mezitím si pokrájíme cibulku, slaninu a hlívu.
Poté do rozpáleného oleje po vyndání závitků vložíme kostičky slaninky a orestujeme, jen dokud nám vše nezesklovatí (protože se ještě pak slaninka propeče se zeleninou), pak přidáme propláchlou zeleninku a opět orestujeme.
Vložíme cibulku na kostičky, orestujeme, přimícháme sušená rajčátka a opět zarestujeme, dál přidáme pokrájenou hlívu, zarestujeme a vše zalijeme hovězím vývarem a pak vložíme zpět závitky, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby.
Dál 30 minut pečeme pod pokličkou, zbytek doby pečeme do změknutí masa, ale už pak bez pokličky. Pečeme při cca 180°C. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.