Pikantní hovězí závitek na sušených rajčátkách a hlívě s kaparovou náplní

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí loupané plece
150 anglické slaniny
50 ml oliv. oleje
1 konzerva domácí sterilované zeleniny
150 g hlívy ústřičné
2 větší cibule
2 PL sušených rajčátek - Tapenade Pomodori Secchi
hladká mouka podle potřeby
hovězí vývar
2 PL hořčice s medem
sůl
mletý pepř
vývar z hovězího masa

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé závitky, které uzavřeme špejlí nebo párátkem. Na rozpáleném oleji opečeme maso ze všech stran, až se maso zatáhne a pak jej vyjmeme.

  2. Mezitím si pokrájíme cibulku, slaninu a hlívu.

  3. Poté do rozpáleného oleje po vyndání závitků vložíme kostičky slaninky a orestujeme, jen dokud nám vše nezesklovatí (protože se ještě pak slaninka propeče se zeleninou), pak přidáme propláchlou zeleninku a opět orestujeme.

  4. Vložíme cibulku na kostičky, orestujeme, přimícháme sušená rajčátka a opět zarestujeme, dál přidáme pokrájenou hlívu, zarestujeme a vše zalijeme hovězím vývarem a pak vložíme zpět závitky, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby.

  5. Dál 30 minut pečeme pod pokličkou, zbytek doby pečeme do změknutí masa, ale už pak bez pokličky. Pečeme při cca 180°C. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!